11 Eylül 2007 Salı

TRUF VE KAZANDİBİ





Ay kalınmı giyinsem incemi giyinsem anlamadım bu aralar, sabah hırka giydim ve hava şu anda yanıyor, hasta oldum olucam sanırım:)
Bu hafta çok yoğun geçiyor araba alıcam ama ne marka olmasına bir türlü karar veremiyoruz...
Aslında Suzinin dediği gibi tek derdiniz bu olsun, maşallah bu aralar çok sakin ve huzurlu geçiyor günler öyle olmasıda çok güzel herkesinde öyle olsun inşallah...
Fazla bişey yazamıyorum bugün nedense, geçeyim neler yaptığıma kazandibinin tarifini önce pınarın sayfasında gördüm ve birçok siteye girdim nasıl yapılıyor detayını öğreneyim istedim ve karıştırmalar sonucu ilk deneme çok başarılı oldu ama yakma süreci tam bir facia yancakmı, yanmadımı, yanarmı, sürekli tereddüt hallerindeydim, bir dahaki sefere tecrübeli olucam en azından:)
Truflar zaten bildiğimiz truflar tek farkı ben içine böğürtlen reçeli ve 3ü bir arada kahvelerden ekledim 1 tane, 200 ml krema ve 500gr kuvertürle yaptım, işyerinde herkes bayıldı renkli şekerleri bernadan aldım tadları muhteşem oldu bunları her yaptığımda iyiki varsın Burcu diyorum çünkü ilk yapışım kursa gitmeden önceydi ve annem hepsini tek başına bitirmişti. (ki annem çok seçicidir)

Kazandibi yapılışı;
  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • vanilya
  • tencereyi yağlamak için tereyağı
  • az miktarda pudra şekeri

ilk olarak tencerede sütle şekeri karıştıra karıştıra pişirdim, ayrı bir kapta biraz süt, nişasta, un ve pirinç ununu topaklanmasın diye ezerek sıvı hale getirdim, tencereye ekleyerek sürekli karıştırdım en son vanilyayı ekledim ve muhallebi hazırdı, gelelim diğer kısma kazandibinin yanan tarafına benim 35 cm'lik dikdörtgen alüminyum kek kalıbım vardı onda yaptım tereyağla üzerini sıvadım ve bolca pudra şekeri serptim, ocağın üstüne oturttum, hafif hafif her tarafını döndürerek pişirmeye başladım, 2-3 dakika sonra üzerine 2 kepçe muhallebi döküp aynı işlemi 10 dakika orta ateşte sürdürdüm, aygazdan alıp su dolu fırın tepsisine oturttum, soğuyunca muhallebiyi üzerine döküp bir gece buzdolabında dinlendirdim ve ertesi gün kazandibimiz hazırdıııı....(ayy çok yoruldum anlatırken)

Sonuç itibari ile kesinlikle denemenizi öneririm çok basit ve çok lezzetli, kolay ramazanlık tatlılardan kendileri:)

Kendinize iyi bakın ve sürekli kişisel gelişiminizi destekleyici şeyler yapın ben öyle yapıyorum ve hayattan hiç sıkılmıyorum sevgilerimlee....

7 yorum:

joshua dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Sana dediğim gibi,bugünlerinin kıymetini bil....Keyfini çıkar....Benim çıldırmama AZ KALDIIIIIIIIIIIIIIII

Adsız dedi ki...

Bu arada truflara bayıldım.Sayende kışın yapmıştım ve çok beğenilmişti....

Adsız dedi ki...

bu truf denen sey tam bır kurtarıcı olmasına rağmen muhtesem lezıız.. ben oyle pek bırsey yemem ama trufa bayılırım cnm ..ellerıne sağlık.. bulusmada yaparsın artık heehehe..

sevgıler
fıdan

etki alanı dedi ki...

Nedir bunlar.?Zayıflama menüleri mi?
Sevgili Hilal'cim.
İzninizle ben kaçarım.Yoksa ....
Görüntü bile yetiyor.
Tütü.

Yemiyorsun değil mi?

hilal imrak dedi ki...

öncelikle birinci yorum yabancı bir siteden çok uzun bir mesaj olduğu için sildim..

Suzancım truflara bende bayılıyorum ama çok kalorili oluyolar:) ayrıca kışın buluştuğumuz pastaneyi hatırladım çok şirindi dimee..

Fidancım hani cheesecake yapıcaktım ama en iyisi truf yapıiyim garantili lezzet:)

Tütücüüm bu trufları öğretme amaçlı yaptım ve paketiyle birlikte yolladım:) biraz evde kaldı onuda eşimin kardeşi yedi bende bir iki tane yedim ama sabahları akşama kadar kalorileri yakıyim diye:)
uzun vadede diyete devam yani..

Adsız dedi ki...

mrb.cnm.siteni ilk kez gezdim.ellerine sağlık çok güzel mamalar yapmışsın.hayırlı ramazanlar.sevgiler.hande