18 Eylül 2007 Salı

OSMANLI USULÜ KEŞKÜL

Günler çok hızlı geçiyor ramazan başlayalı yarın 1 hafta oluyor bile, işten çık koştur koştur eve gel, yemek hazırla, yemeği ye, iftardan sonra eşinle at kendini sokaklara (bu uğurda en sevdiğim iki aile dizisini bile izleyemedim)

Dün gece iftardan sonra, Kocam, Ben, Öznur ve Fatih ile Carrefour'a gidelim dedik, gittik, bir güzel gezdik, ciciler aldık, saat 23:00 oldu ve dönüş vakti arabaya doğru ilerlerken bir baktık lastik inmiş(1.bomba) ve en fazla bizle beraber 2-3 tane araba var, Bagajı açıp istetmeyi çıkarmaya çalışırken demir kırıldımı(2.bomba) bu kez İlker'le Fatih koştura koştura Carrefour'daki lastikçiye gitti ve lastikçi kapalı (3.bomba) daha sonra (bu arada carrefour kapandı kapancak son saniyeler) tekrar bir koşu hava şişirici almaya, başlıyorlar şişirmeye derken ani bir hareketle oda kırılıyor:) (4.bomba) en son karar veriliyor araba orda kalsın taksiyle gidelim veeee 1 tane bile taksi yok:))))))(5.bomba) bir bakıyoruz personel servisleri 1 dk sonra kalkıcak, Öznur beni arıyor (ben o arada carrefour'ın en ucunda İlker'le), koş hemen servis kalkıyor haydaaaaaaa elimizde koca koca poşetler ve benim üzerimde elbiseyle deli gibi koşuyoruz çünkü babam bizim evin kapısında bekliyor koşmayıp ne yapıcam...
En sonunda sağ salim evimize geliyoruz...
Bir dahamı, Carrefour mı, Gitmek mi, aaaaasla.... :)

Bu güzel maceramızdan sonra gelelim tarife, tarif güzel hoşta resmi yok:) resmi akşama çünkü kablo evde kalmışşş..

Osmanlı Usülü Keşkül

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu(silme)
  • 30 gr rondodon geçirilmiş badem
  • 50 gr rondodan geçirilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

Süslemek için:

  • toz antep fıstığı veya file badem

Yapılışı:

Sütü, pirinç ununu, badem ve antep fıstığını tencereye alıp, tahta kaşıkla, kısık ateşte sürekle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz, muhallebi kıvamına gelince tozşeker ve hindistan cevizini ilave ediyoruz. Biraz daha karıştırarak piştiğini anlayınca ocaktan alıyoruz.

Kaselere paylaştırıp (5-6 kase çıkıyor), 2-3 saat buzdolabında dinlendirip, üzerini süsleyip, sunuma hazırlayabilirsiniz..

(Teyzecim tarif için çok teşekkür ederim sayende muhteşem tatlarla tanışıyoruz öpüldün..)

Afiyet olsun..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Resim gelince tarif daha güzel oldu :)) Alışveriş maceranı,gülümseyerek okudum.Çok şekersin.....

Adsız dedi ki...

Hilal cım, ortalık nerdeyse bombalardan savaş alanına dönecekmiş ki ; atabılmıssınız kendınızı evınıze:))Tarif için de tsk ler.. ellerine sağlık.. denemek ısterım..

sevgıler

fıdan

Sacide dedi ki...

sevgili hilal keşkülün güzel görünüyor eline sağlık afiyet olsun... bende senin tariflerinden faydalanıyorrum teşekürler...her zaman daha ileriye,başarılar diliyorum ... teyzen..

Adsız dedi ki...

Hilal hanım blogunuz hayırlı uğurlu tıklayanı çok olsun. Benim sorunum yemeklerle değil, tamamen alakasız. Blogunuzu internette aktif hale nasıl getirdiniz neler yaptınız. Ben 1 haftadır uğraşıyorum beceremedim. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Mümkünse mail adresimi yayınlamayın
birkandemir@superonline.com

Adsız dedi ki...

canım güzel yorumun iyi dileklerin için teşekkür ederim.keşkül çok güzel görünüyor eline sağlık.görüşmek dileğiyle

Yasemin dedi ki...

merhaba hilal, siteni tesadufen buldum pek begendim.. ayrica bu keskulde nefis gorunuyor! ellerine saglik!

NiNo dedi ki...

traji komik bir hal yasamissiniz bidaha olmaz ins keskul harika ellerinize saglik

hilal imrak dedi ki...

canım suzicim teşekkür ederim:)

fidancım dene vallahi pişman kalmayacaksın daha fazla antep fıstığı kullanabilirsen daha da lezzetli olur:)

Teyzem benim çok teşekkür ederim:)

birkandemir mailini silersem bütün mesaj silinir ama gerçek şu ki bende bilmiyorum fazla körü körüne kullanıyorum işte ya da vaktim yok diyelim karışıtırıp öğrenmek için:)

Çok teşekkürler sarı mutfak sevgilerimle:)

Yasemincim inşallah tesadüfen bulduğun sitemi hiç bırakmazsın:) bende seni izliyorum..

Ninocum teşekkürler bence tadı görüntüsündende güzel sevgiler:)