- 125 gr tereyağ
- 1,5 su bardağı un
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
çikolatalı krema için
- 250gr fildişi kuvertür
- 250gr sütlü kuvertür
- 250gr bitter kuvertür
- 200gr krema
- 100gr labne
un, pudra şekeri ve tuzu robotta çekiyoruz tereyağını küp küp ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz en son yumurta sarısını koyup çırpma işlemini bitiriyoruz
hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirip tart kalıbına döşüyoruz
Fırını 190derece ısıya getirip tartın üzerine kabarmasını önlemek için kuru baklagiller koyuyoruz ve 20 dakika baklagillerle, 10 dakika baklagilleri çıkarıp pişiriyoruz.
Ve tartımız hazır soğumaya bırakırken krema yapımına başlıyoruz..
Çikolataların hepsini benmari usulü kalın bir tencerede eritip kremaya ekliyoruz sürekli çırpıyoruz en son labneyi ekleyip tekrar bir süre çırpıyoruz ve soğuyan tartımızın üzerine döküyoruz en son süslemek için kakao serpiyoruz
Yediğim en lezzetli tart oldu kendileri....
Tartın tarifi cenk bey'den mükemmel bir sitesi var bakmanızı öneririm
barış dolu bir dünya diliyorum..
5 yorum:
Tebrikler hilalcim enfes gözüküyor.Canım nasıl tatlı istiyor bir bilsen.akşam eve gidince hemen deniyeceğim...
çikolatalı tariflere hiç dayanamam
çok güzel görünüyor eline sağlık canım
şeker ellerine sağlık...
yine yapmışsın müthiş bi tatlı...
harika görünüyoooo..:)
Hilal çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.....
Denemelisin gül ce gerçekten muhteşem bir tat..
Çok teşekkür ederim sarı mutfak sevgiler..
Teşekkürler isimsiz:)
Ufukçuğum senin bloğuna yazamadım bir türlü harfler siliniyordu, neden acaba teşekkür ederim bu arada...
Yorum Gönder