29 Ekim 2007 Pazartesi

CUMHURİYET BAYRAMI




Tüm ulusumuzun bayramı kutlu olsun...
Ümid ediyorum bu bayram tüm kötülüklerden arınmış olarak başlayalım yeni güne...




Geçen hafta sarışın bir bekar bayan için yapmıştım bu pastayı kremasında bakelin şekerli kreması ve labne peyniri kullandım, ilk defa sade pandispanya yaptım frambuaz koydum ama çok lezzetli oldu bol bol yaparım artık..




Pandispanya tarifini daha önce vermiştim, maalesef ben ovalet ile yaptığımdan tercih sebebi olmayabilir diye tarifi tekrar vermiyorum, ama en kısa zamanda değişik pandispanyalar deneyip tarif vereceğim...


herkese sevgiler...

4 yorum:

fidaneli dedi ki...

hilal cım cnm elıne sağlık.. cok sırın olmus pastan.. yalnız bırkac sey sormak ıstıyorum ben;
1- şeker hamurun neden parlıyor? ozel bırseymı yaptın?

2- uzerındekı sekıllerı nasıl cıkardın?

3-pandıspanya tarıfıne baktım, unla sekerı beraber cırpıyorum demıssın.. benmı yanlıs anladım? kac cm de pısırmelıyım vs. yardımcı olursan sevınırım..yuksel tıcaretten ovalet almısken gerı bırakmıstım en son gıttığımde.. pandıspanyalara yumusaklık verdığını bılıyorum, fakat tadını değıstırır mı yada ne bıleyım bunun gıbı seyler yuzunden kullanmadım hıc..yardımm bacım su acıze:))

sevgıler
fıdan

hilal imrak dedi ki...

fidancım çok sevindim sağol

1- şeker hamurunu bernadan aldım bende şaşırdım parlamasına ama ben kremadan dolayı öyle olduğunu düşünüyorum krema biraz sıvıydı diğer kremalar gibi değildi yani ama bu pastayı kısa zamanda tüketmek gerekiyor parlamasını istiyorsan yoksa yanlardan erimeye başlıyor:)

2- üzerindeki şekilleride bernadan aldım:) çok şirinler

3-pandispanya tarifinde öyle yazmıyor canım o tart tarifidir sanırım bu pandispanyada önce sıvı sonra katı malzemeleri koyup 3 kata çıkana kadar çırpmalısın diye yazdım valla bana göre tadı muhteşem oluyor bir kez denesen şaşırıcaksın ve hep bunu kullanacaksın çünkü seni hiçbirzaman yarı yolda bırakmıyor:9

sevgiler

fidaneli dedi ki...

hilal cım cvp için cok cok tsk ler...ben sımdı hemen tarıfe bakayım.. ve yuksel abı den ovalet alayım hemen deneyeceğım.. umarım basarılı olabılırım..

sevgıler
fıdan

Aynur dedi ki...

Fidaneli Tesekkürler bende tam soracakken bi okudum siz benden once davranmissiniz bende neden parladigini merak etmisdim.simdi ise seker hamuruna kremami katiliyor bunu merak ediyorum.cok guzel gozukuyor ama

www.aynurdantarifler.blogspot.com