24 Ağustos 2007 Cuma

DOĞUM GÜNÜ PASTASI


sevgili arkadaşlar madem kaç gündür birşey ekliyemiyorum, dedim bari kocama yaptığım sürpriz pastayı yayınliyim ve pandispanya tarifimi veriyim, zaten genelde acil durum pastasıysa istenen sürekli bu pastadan yaparım gerçi burda güzel çıkmamış ama idare edicez artık..


kocişimin doğumgünü şubattaydı ben bu pastayı yapıp kutlamayı yapacağımız yere önceden hediyelerle beraber götürdüm ve eve döndüm kociş işten geldi yemek yedik ben ona ufacık ve baştan savma yapılmış bir pasta çıkardım doğum günün kutluuu olssunnn diye oda acayip şaşırdı ama belli etmedi bu ne iğrenç bir pasta diye :)) bende hiç çaktırmıyorumki sürpriz bozulmasın e hadi dedim bari biryerlere çay içmeye gidelim boş boş oturmayalım oda tabi zaten benim doğumgünüm neymişki gidelim bari tavırlarında kutlama yerine(çok güzel bir tekne sütlücede tavsiye ederim) arkadaşlarla geldik ben garsona işaret yapınca lay lay lom pasta geldi ve benimki havalarda uçuyor, oo nasıl yaptın nasıl getirdinler ee dedim o da bende kalsın ama seneye süper bir sürpriz yapıcam şok olacak..


Gelelim benim her zaman ama her zaman uyguladığım ve şimdiye kadar bir kere bile şaşmayan
sünger gibi yumuşacık lezzetli pandispanyamabu tarifi önce çalıştığım pastanede öğrendim daha sonra gittiğim kurstada bu tarifi uyguluyorlardı çok araştırdım ve ovaletin zararlı olmadığını öğrenince(ki hala araştırıyorum) bu pandispanyadan şaşmıyorum


Tarifi:

3 yumurta
75 ml su(1 ufak çay bardağı)
1 tatlı kaşığı ovalet (silme)
150 gr un(1 su bardağı)
100 gr şeker(1 su bardağından 2 parmak eksik)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya (ben vanilya esansı damlatıyorum)
ve isteğe bağlı kakao(ben kahve dünyasının kakaosunu kullanıyorum)


önce yumurta sonra su sonra ovaleti bir kaba koyup biraz çırpıp daha sonra unu eleyip şeker kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip koyduğunuz malzemeler 3 katına çıkana kadar en yüksek seviyede çırpıyoruz akışkan olmaması gerekiyor kabı ters çevirdiğinizde akmaması gerekli en son kakaoyuda koyup iyice yedirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize altı olmayan kek kalıbımızı koyup 230 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz

tabi herkesin fırını farklı benimki çok çabuk pişiriyor herşeyi o yüzden ben her zaman kürdan testiyle çıkarırım fırından yaptıklarımı..

İnşallah herkes yapabilir sorusu olan yazsın mutlaka cevaplarım..

afiyet olsunnn

4 yorum:

Nihan dedi ki...

nice mutlu senelerde birlikte yaslanmaniz dilegiyle ellerine saglik

hilal imrak dedi ki...

ço teşekkür ederim nihancım
darısı bütün evli çiftlerin başına
sevgilerimle

fidaneli dedi ki...

önce yumurta sonra su sonra ovaleti bir kaba koyup biraz çırpıp daha sonra unu eleyip şeker kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip koyduğunuz malzemeler 3 katına çıkana kadar en yüksek seviyede çırpıyoruz...demıssın hılal cım.. istersen bı bak sende...

ya da ben bazen boyle anlama zorluğu yasarım.. bu da oyle bırsey olabılır:(

fıdan

fidaneli dedi ki...

hilal cım erelerdesın?? blogu bıraktınmı?? bır ses versen:))