29 Nisan 2008 Salı

ŞİRİN PASTA VE KURABİYELER

Tam 13 gün olmuş yazmayalı şaka gibi..

Aslında yazmak pek içimden gelmedi çünkü çok güzel bir şekilde verdiğim kilolar birden durdu..

Gerçi öğrendiğim kadarıyla o kilolarla giden suymuş ama olsun en azından irademe şaşırmış durumdayım geçen hafta gittiğimiz fuarı saymazsak hiç bozmadım rejimi..

İbatech fuarına gittik Burcu, Ufuk, Berna ve ben, beklediğim kadar şaşalı bir fuar değildi en güzel stand Fo'ya aitti çok özenmişler hatta bir manken vardı, gerçekten bu kadar zayıf olmak istemezdim bile dedirtti bana:)
Biz Burcu'yla şeker yapımını ilgiyle izledik.. Benim en çok hoşlandığım pasta ise yine Fo standındaki bu kırmızılı ablamızdı:)



En sonunda pasta yaptım, hatta sırf bloğum biraz renklensin diye kurabiye bile yaptım:) çünkü kendi resmimi görmekten gına geldi:) (Bknz En üstteki resim)

Çok renkli,çok katlı hatta çok muzlu bir pasta oldu... İlk defa resimleri aşama aşama çektim ama mutfak ışık görmediği için çok kalitesiz çıktı ben yinede eklemek istedim..

Kurabiyede çok lezzetli oldu daha da lezzetli olabilirdi tabi ben pişmeden önce kakao ve şekere bulamasaydım:):):):)

ama yinede kahve yanına yakışır bir kurabiye oldu, bir dahakine daha fazla çaba sarfedeceğim..



ama bu kurabiye işi çok yorucu be anacım 5-6 renk şeker hamuru aldım pasta yapamıyorum bari kurabiye süsleyeyim dedim kurabiyeler piştikten sonra ilki süslendi ve diğerleri buzdolabı poşetine kondu önümüzdeki pazara süslenmek üzere:)



Çünkü bir pasta bir kurabiye çeşidi 4-5 saatimi aldı ee evli bir hatun olarak 1 saatimizde yemeğe gitti:) geriye kaldı enerjisi bitmiş bir Hilalingo:)


Gelelim kurabiye nin tarifine aslında kurabiyeyi Ayşemlerin standında masaüstlerinde duran kurabiyelerden etkilenerek yaptım ama alakası oldumu?: ''hayır'' :)
250 gr Tereyağ
2 su bardağı Un
yarım su bardağı şeker
vanilya
1 yumurta
biraz nişasta
içi için dövülmüş fındık içi
üzeri için şeker ve kakao karışımı
bütün malzemeleri yoğurup yarım saat dinlendirdim ve ben diyim fındık sen de ceviz tam ortasında birşeyler koparıp yuvarladım içlerine dövülmüş fındık parçaları koydum ve 25 dakika pişirdim.. orjinal tarifi isterseniz:) bence istersiniz:) buyrun.. Ayşem'e
Ellerime Sağlık..
Biraz karışık biryazı ve resim dizisi oldu ama bayağı yazmayınca böyle oluyormuş demekki:)
herkese bol güneşli haftalar..

16 Nisan 2008 Çarşamba


Zayıflamayı o kadar çok istiyorum ki, bu uğurda hayatta en çok sevdiğim şeyden vazgeçtiğime hala inanamıyorum, birisi çıksa deseki hilal sen 27 gün boyunca çikolata,cheesecake, pasta vs yemeyeceksin, ölsem inanmazdım..
Ama oluyormuş bir yandan çok mutluyum diğer yandan en ufak birşeyde o kadar hassas oluyorum ki hala alışamadım ama çikolata görünce kafamı başka yöne çeviriyorum hemen, beynimde zayıflamaya odaklandığı için sanırım canımda istemiyor..
Ama beni en çok üzen o kremanın erimiş çikolatayla buluştuğu an, önceden 1 kilo çikolata eritsem 500gr' ı mideye giderdi demekki bu yüzden bu kadar kilo almışım:)
Neyse bu kadar duygu sömürüsü yeter, yorumların hiçbirisini cevaplayamıyorum bir sorun var ama çözemedim.. Çözer çözmez hepsini cevaplayacağım..
Bu aralar hobi sitelerine ve güzellik ile ilgili sitelere bakıyorum. Belki ideal kiloma ulaşırım ve dahada güzelleşirim diye:)
Sevgili Lacheen'in sitesinde gördüm bu adresi ve hemen denedim çok zevkli ve çok kolay bir site hemen denemenizi tavsiye ediyorum..
Not:Resim 65 kiloyken çekilmiştir:)
Cuma görüşmek üzere:) Bu hafta malum dönemdeyim inşallah fazla kilolu çıkmam:)

11 Nisan 2008 Cuma

Gitsin Kilolar..


Zaman gün içerisinde çok ağır ilerliyor (tabi rejimde olanlar için söylüyorum) fakat, haftalara vurunca bayağı bir yol katettiğini görüyorsun...

Belki çok sağlıklı bir zayıflama yolu değil ama benim bünyem hızlı kilo veriyor bende çok seviniyorum, tabi en önemlisi bu kiloları geri almamak:)

Bugün tam 3 hafta bitti ağzıma tek bir çikolata parçası bile girmedi çünkü biliyorumki kendime ödül versem hemen irademe yenik düşerim, bu yüzden en iyisi 2 ay 7 gün sonra bir çikolata ödülü alabilirim:)

Kilom 74 oldu hatta 73,5 ama ben burada düze tamamlıyorum ki, gram hesabı yapmayıp daha çok yol alayım..

Ödül olarak kendime meyvalı yoğurt aldım frambuazlı hemde:) ooh çok güzel....

Akşama üst resimde yer alan mekana fasıl dinlemeye gidiceğiz, mutluluk hormonlarım çikolatasız en alt seviyelerde olduğundan bende kendimi alışverişe ve gezmeye veriyorum artık:)Bir sürü kıyafet aldım..

Hala tekrarlıyorum zayıflamaya ihtiyacı olan varsa hiç durmasın hele benim gibi tamamen sütlü çikolata delisi birisi bugüne kadar geldiyse siz neler yapmazsınız..

Durmak yok yola devam..

Hatta en az 3 çocuk::)

Artık midem küçülmüştür herhalde bu hafta mutfağa girip bişeyler yapmalıyım:)

Herkese mutlu ve huzurlu bol gezmeli haftasonları..

4 Nisan 2008 Cuma

Yavaş Yavaş İlerlemek

Normalde çok tezcanlı birisiyim herşey biranda olup bitiversin isterim ama bu kez yavaş yavaş ilerliyorum çünkü sonuçtan memnun kalacağım garantili..

28 Mart:76 kg
04 Nisan:75 kg

Tam olarak 16 kg var ama kesinlikle ümitsiz değilim hala hergece koşu bandındayım en az yarım saat ve akşam 20:00 dan sonra su hariç hiçbirşey yemiyorum...

Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum...

İsteyen olursa ilerleyen günlerde neler yaptığımı detaylı anlatırım ama en önemlilerini söyliyim zor olsada,
abur cuburdan uzaklaşmak,
Yanınıza bir sürahi su alıp aklınıza geldikçe içmek,
Ekmeği hayatımızdan çıkarmak,
ve tatlı krizine girildiğinde bol bol meyve yemek..


Hiçbirşey için geç değil asıl geç olan yarın başlarım demek...

Herkese bol gezmeli haftasonları...