28 Mart 2008 Cuma

Diyet, Diyet aslında çikolatadan uzaklaşmak




Bugüne kadar birçok kez rejim yapmış ve başarılı olmuş bir insanım, fakat rejimden sonra o başarı çizgisini kaybediyormuyum ''evet'' verdiğimin fazlasını alıyorum sebep: ''iradesizlik''


Arada sırada sürekli tartıya çıkarım ve en fazla ulaştığım kilo 75,5 idi, ki ben sürekli 59 olacağım hissiyle yaşıyordum ama bu gidişle imkansızdı taaki geçen haftaya kadar:


öylesine bir tartıya çıkayım dedim veeeeeeee bir baktım 78 olmuşum gerçi kıyafetle idi ama olsun beynime sinyallerin gittiği an o andı..


Hemen girişimlere başladım nemi yapıyorum tam sekiz gündür kesinlikle çikolata veya abur cubur yemiyorum 59 kilo olana kadarda yememeye kararlıyım..


Buraya nedenmi yazıyorum belki bir faydası olur diye:) yani motive açısından:)


1 hafta da 2 kilo verdim düzenli yiyorum ve akşamları koşu bandındayım


Ama diyetisyenede gideceğim belki daha faydalı olur diye..


Maalesef artık fazla tatlı yapmamaya çalışacağım..


En azından ayda 1 veya 2 kez yaparım hem böylelikle İlker'in sıkılmış olduğu tatlı bombardımanına özlem duydurmuş olurum:)


1 haftadır kendimi çok iyi hissediyorum ve kilo problemi olan herkesi ama herkesi kilo vermeye davet ediyorum..


Haftada bir yazmayı düşünüyorum ama tatlı yaparsam arada onuda eklerim..

Eminim kızanlar olur burası diyet bloğumu diye ama sağlığım için biranönce 59 olmalıyım..


20 Mart Perşembe kilo:78


28 Mart Cuma kilo:76

25 Mart 2008 Salı

Süsleme Sanatı


Bir çikolata bu kadarmı güzel sunulur..
1 haftadır bu resme bakıp bakıp iç geçiriyorum, 5 gündür rejimdeyim, artık hayatımdan çikolatayı yavaş yavaş çıkarmaya çalışıyorum çünkü benim için çok sağlıklı olacak, en azından siz benim sayfamı açtığınızda bu güzel resme bakakakalın istedim, tabi yeni bir tarif ekleyene kadar..
sevgilerimle..
Kaynak: gelen bir mailden alınmıştır..

20 Mart 2008 Perşembe

Güzel Resim Çekebilme İsteği




Son sürat devam ediyorum, hadi hayırlısı nazar değmese bari, aslında nazar demişken aklıma geldi, bence insan nazarı da, kötülüğü de, iyiliği de, kendisi davet ediyor, aslında çekim yasası kitapları okumadım ama gerçekten durum böyle, misal ben geçen gün birisine: kaç aydır nezle olmuyorum dedim veee ertesi günü nezle oldum, diyorumki aman İlker'le çok mutluyuz kesin yarın bişey çıkar hemen ertesi gün bi tatsızlık, yani sürekli pozitifte olunmaz tamam ama gerçekten insan beyninde bitiriyor olayı, artık böyle düşünmemeye karar verdim, sürekli kendime hasta olmayacağım, huzurlu olacağım, mutlu olacağım diyorum bakalım nereye kadar:)


Bir baktım benim blogda, eski, güzel olmaya çalışan resimlerden eser yok, son resimler tamamıyla fiyasko, tabi neden yine zamansızlıktan ve gece çekiyor olmaktan, güzel bir fotoğraf çekmek demek, hazırlığı, süsü, püsü, en az 1 saat demek, dün gece yaşadım, biliyorum, başarılı oldummu, yine hayır ama en azından bence idare eder, yaz geliyor günler uzuyor, daha çok faydalanmayı ümit ediyorum ışıktan...




Yazıyı yazdıktan sonra ertesi gün misafirimiz vardı Öznur ve Özgül teyze, annem birsürü mamacıklar hazırlamıştı bende 5 dakikada beşiktaş bir tiramisu yaptım.. Şu alttaki resim ise Eti'nin turtaları şu asilliğine bakarmısınız, misafire bundan güzel sunum olurmu?

En üstteki fotoğraf kendi uyarlamam, tarif ise pastasevmek sitesinden ilham alınarak yapılmıştır..

Çok güzel bir tat oldu en azından ilker bundan bir tepsi yap dediği için öyle düşünüyorum:)


Bugün Dilek ablacığım doğum yapacak, inşallah sağlıklı bir doğum gerçekleşir, akşama ordayım Dilek ablaaaa..

Hepinize sevgiler,

17 Mart 2008 Pazartesi

Tiramisu ve İlker'in salatası

Maşallah böyle nazar değmelere kurban olurum ben..


Güya mutfağa giremiyordum 3 aydır:)

Bu haftasonu hem uzun zamandır ilk kez yemek yaptım(tabi yemekten kastım çorba, makarna ve köfte) İlker de salata yaptı, hemende resmini çekiyor, öldüm gülmekten, ay aşkım dedim bendenmi kıskandın, çok sevindi güzel çekmiş diye, garibim acaba Müge'nin eşini görse napar bilemem, resmen ikisi şaheserler çıkarıyor karı-koca maşallah nazar değmesin:)

Cumartesi gecesi bir önceki pastadan kalan azıcık pandispanyayı hemen değerlendirip truf yaptım....

İçinde Pandispanya, Az krema, Bol erimiş sütlü çikolata ve üçü birada kahve var üzerin de ise sütlü kuvertür var yine:)


Pazar günüde hazır Uno kekten tiramisu yaptım iki tane, bu tiramisular aynı zamanda doğumgünü pastası oldu.. Çok özlemişim tiramisuyu iyiki yapmışım dedim, ama kakaolar erimeye başlamıştı, resim çok kötü çıkmış bu yüzden.. evet yıllar sonra bir tarif ekliyorum sıkı durun:) gerçi herkes bilir ama olsun:)

Tiramisu Kreması tarifi

  • 1 Kg Süt
  • 1 Bardak Un
  • 1 Bardak Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Vanilya
  • 1 Paket Labne peyniri

Ara katları ıslatmak için

  • 1 bardak sıcak süt
  • 1 çorba kaşığı neskafe
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Üstü için bolca kakao

Önce tencerede Sütle şekeri kaynayana kadar çırptım, yavaş yavaş unu ekleyerek muhallebi kıvamına getirdim, ocağı kapamaya yakın vanilyayı ekledim, soğuyunca labne peyniri ekleyip çırptım, krema hazır..

3 katlı hazır uno kek aldım ve inanılmaz memnun kaldım, normalde hazır yapmaya karşıydım ama çalışan insan için birebir, aynı benim yaptığım keke benziyor..

Ara katları neskafeli sütle ıslattım, ilk kata bolca muz koydum, ikinci katı az ıslattım ve kuvertür parçaları koydum ve görüntüsünden kaybetse de tadı müthişti...

Herkese mutlu ve huzurlu günlerrr

12 Mart 2008 Çarşamba

EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZ -2






Dün gece Düğün yıldönümümüzdü o yüzden evlilik yıldönümümüz 2 yazdım başlığa, (bu pastada ikinci şeker hamuru denememdi, hatta bu pastayı 3 katlı hale getirmiştim uçakla kayseriye eniştemin doğumgününe göndermiştik (3 katı halini ben pek beğenmedim nu daha sade oldu bence:) yani bu pastayı kocama ithafen koydum:) Allahtan yıldönümlerinde pasta beklentisi yok kocamın yoksa yanardım:)


Canım kocam ben geç geldiğim için sürpiz yapıp nacizane bu çok güzel masayı hazırlamış, yemek yapmış mumlar ve çiçek koymuş, daha ne olsun dimi:) Canım kocam iyiki varsın, teşekkür ederim..


Yaklaşık 3 aydır yemek yapmıyorum hatta pasta bile 1-2 tane yapmışımdır, o kadar özledimki mutfağa girip 5-6 çeşit birden yapmayı ama çok şükür 20 güne kadar özgür bir bayan olacağım bir proje için, içinde bulunduğum işten 20 güne kadar ayrılıyorum inşallah herşey güzel olur çünkü ilerisi için güzel planlarım var kesinleşince buraya da yazarım hemen..


Bu kadar uzun ara vermek çok kötü, aslında yine başıma birsürü şey geldi(Kıl kökü iltihabı, Faranjit) ama yine çok şükür sağlıklıyım ve ayaktayım.. Bizim kızlar toplantı gidemedim en çok ona üzüldüm, ama sağlık olsun her zaman görüşürüz..


Aslında bu bloğu tarif vermek için açmıştım ama sonradan baktım herkes o kadar mükemmel işler çıkarıyorki, benim yeni tarif yapmaya ne vaktim var ne de yeteneğim:) bu yüzden açıklama gereği duydum, benim bloğumdan olsa olsa görsel fikir olabilir, birde diğer yandan benim için çok güzel bir günlük olur, şimdiden geçmişi okumaya başladım bile:)



Bu pasta kuzenimin işi için istediği, 1 gecede yaptığım pasta 2 katlı kocaman bir pasta oldu, içi çikolata frambuazlıydı, üstüne çikolata eritip firmanın isimlerini ve logosunu yazmaya çalıştım ama sanırım hiç benzemedi:) ama inanamadığım bir nokta bayanlar nasıl oluyorda hem çalışıp hem sipariş yapabiliyorlar aklım almıyor, ayakta alkışlıyorum onları..

Bundan sonra kısacıkta olsa her zaman yazacağım Tarif bile olmasada yazmak istiyorum..Mazur görünüz seviyorum bloğumu:)
Herkes iyi haftasonları...

8 Mart 2008 Cumartesi

DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN


Giyim zevkinin bulunmadığı bir bahçede doğduysanız, giyim zevkinizin gelişmiş olduğu bir bahçeye sizi ancak bir kadın götürür, sofraların inceliklerle donatılmadığı bir katta doğduysanız, incelikli sofraların bulunduğu kata sizi götürecek olan da bir kadındır.


Birlikte olduğunuz kadın değiştiğinde, değişen yalnızca bir kadın değildir, hayatın neredeyse bütünü değişir, bir başka kata, bir başka bahçeye geçersiniz, orada herşey farklıdır. Dinlediğiniz müzik, okuduğunuz kitap, yediğiniz yemek, gittiğiniz yerler, buluştuğunuz arkadaşlar, hatta taktığınız kravat bile değişir. Bir erkeği hayatın içinde kadınlar gezdirir, hayatın katları arasında kadınlar dolaştırır.


Zevkli bir kadına rastlarsanız zevkiniz, bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz, esprili bir kadına rastlarsanız espriniz, zeki bir kadına rastlarsanız zekânız gelişir; yeni huysuzluklar, kaprisler, kavga nedenleri, acılar da öğrenirsiniz. Hayat, kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi kat kattır; Babil'in asma bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir. Bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür. Ve, bugün durduğunuz teras, seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat, yanınızdaki kadının terası, manzarası, hayatıdır; hayatın hangi katında durduğunuzu, yanınızdaki kadının durduğu kat belirler.


Hayatınız, seçtiğiniz kadındır.


'BİR KADIN DEĞİL BİR HAYAT SEÇERSİNİZ ÇÜNKÜ'