25 Şubat 2008 Pazartesi

İlker'in Doğumgünü ve Kızkulesi

Şubatta doğanlar arasında hayat arkadaşım, kocam, sevgilim, bitanecik aşkımda vardı, doğumgünlerinde ayrı bir çaba göstermek benim için bir zevktir.. Doğumgünü çocuğu şaşırsın şaşırsın daha çok şaşırıp çok çok sevinsin:) istiyorum her zaman..


Bu sebepten yola çıkarak daha 1 ay varken rezervasyonları tamamlamıştım, Öncelikle uzun zamandır başbaşa kalamadığımız için ve şehir stresinden bir nebze uzaklaşmak için bir otel odası için rezervasyon yaptırdım, gönül isterdi ağva veya maşukiye olsun ama bir gece önceden otele hediyeleri ve pastayı götüremezdim..



Daha sonra geceyi daha da anlamlı kılmak için ikimizinde çok sevdiği bir yer olan kız kulesinde rezervasyon yaptırdım...



20 Şubat akşamı işten gelip iki adet pasta yapmam lazımdı, aceleyle mutfağa girdim, iyiki pandispanyalar hazırdı:) 2 saatte 2 pasta bitti gerçi vakitsizlikten istediğim gibi pastalar olmadı ama zaten İlker şeker hamurlu pasta sevmez ve onun için en önemli şey pastanın içidir, nitekimde böyle bir başarıyı oteldeki pastada sağlamış bulunmuşum ona göre:)



Pastaları bitirir bitirmez babamla arabaya atladığımız gibi Ataköy marina Otele gittik (Allah'tan İlker taksimdeydi) hediyeleri ve pastayı bıraktık önceden odaya koymalarını söyledim..



İlkeri alıp eve geldim ve saat 12 olunca ilk pastasını ve hediyesini getirdim tabi hiç beklemiyordu çok sevindi, tabi karısını tanıdığı için akşamda birşeyler olacağını kesin sezmişti:)


Ertesi gün öğle yemeğini dışarda yedik ve otele gittik tabi aşkım çok şaşırdı çünkü arabayı ben kullanıyordum:) otel olayına şaşırdı hediyeler ve pastayı görünce iyice şok oldu bi ara gözleri bile doldu canımmmmmmm...

Saat 6 gibi otelden çıkıp kabataşa gittik orda bizi kız kulesinin görevlileri karşıladı ve isimlerimizi söyleyip tekneye bindik, o muhteşem büyü daha yoldayken bizi içine almıştı, ben kızkulesinden daha romantik bir yer tanımıyorum hakikaten, Muhteşem bir ambiyans, harika bir ortam, eşinize yeniden aşık olmanıza imkan sağlyan yer:) Veee oraya da gittiğimizde masada ne vardı yine bir pasta:) ve bu pastayı yapan canım arkadaşım Burcu'ya kocaman teşekkürler, gerçi garson servis hazırlamak için hemen kaldırdıysa da ben 1-2 tanesinin resmini çekebildim:( İlker tabi yine şokta bunu buraya nasıl getirdin inanamıyorum dedi.. Bende meslek sırrı dedim:) halbuki kurye Burcu'dan alıp iskeleye götürdü, görevlilerde masaya getirdi :) Önce biraz klasik müzik dinledik ardından Eda&Metin Özülkü çıktı ve sahne şovları süperdi hatta bi ara bana ukaf bir kuple:) şarkı söyletti Eda Özülkü.. Sabah enfes bir kahvaltı yapıp otelimizden ayrıldık, hatta İlker sık sık bu kaçamağı yapmalıyız dedi...
Bir doğumgünü daha bööyle sona erdi, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..

Maddi olarak iflas etme eşiğine gelmiş olsamda kocam için değerdi:) Şaka bir yana bence bütün evli çiftlerin yapması gerekir böyle kaçamaklar, çünkü sadece gerçekten istemek yeterli, mesela ben oteli bedavaya getirdim Hsbc kart kullanıyorum ve puanları 4 katla çarpıyorlar birde üstüne avans puan veriyorlar, 180 ytl'lik otel bize bedavaya geldi:)

Her zaman erkeklerden beklemeyin ve sizde evliliği zinde tutmak için birşeyler yapın:)..

Sevgilerimle..

22 Şubat 2008 Cuma

Şubat Doğumgünleri



Şubat ayı doğumgünleriyle dolu..


Öncelikle bahsetmek istediğim; Canımız arkadaşımız Ufuk doğmuş biz bilemedik, affet bizi(ama gerçekten hiçbir heryerde iz yoktu ben çok araştırdım ama bulamadım arkadaşım, tekrar özür diliyorum) fırsatını bulup Ayşem'le buluştuk (gerçi buluştuk mu yoksa Ayşem'mi beni buldu orası muamma:) Ufuk'un ofisine baskın yaptık ve pasta üfledik Ufuk çok şaşırdı canım benim tekrar iyiki doğdun..



İyiki seni tanımışız..

Daha sonraki hafta sevgililer günü, ama gel görki ben birşey yapabildimmi maalesef ''hayır'' çünkü bir sonraki hafta kocamcığımın doğumgünüydü ve çok güzel olmalıydı bunun için uğraşıyordum, ama tabi yinede stresi yetti (hediye almanın) oda bana kırmızı güller ve birsürü hediye aldı canım benim seni çok seviyorum..


Sonraki hafta alttaki yazılarda da görüldüğü gibi eşimin kardeşi soner ve canım tenis hocam ve arkadaşım Sinemciğimin doğumgünüydü burdan kutlamasını yapamadığım Makbulecim ve Haticecim de 18 ve 20 şubatta doğmuşmu birde :) tekrar iyiki doğdunuz..


Sonraki hafta İlkerciğimin doğumgünü tabi o özel bir yazı olmalı değilmi:)


Üstteki resimide Ufuk'un ofisinden dönerken yoğun kar yağışı altında ve sıkışık trafikte çektim, yandaki arabalardan görenler güldü, hem araba kullanıp hem fotoğraf çekmeye çalışan birisini gördükleri için:)
Herkese sevgilerimle...

18 Şubat 2008 Pazartesi

İyiki Doğdun Sineeemm


İyiki doğdun Sinemcim keşke yanında olabilseydim, karlar izin verseydide gelebilseydim..


Herşey gönlünce olsun canım, İyiki Varsın..

12 Şubat 2008 Salı

SONER'İN DOĞUMGÜNÜ VE SÜPER KEKLER


Bu aralar kendime zaman ayırmayı bayağı başarıyorum, Hafta sonu Debbie Brown'la 7 saat geçirdik, Yüzmeye başladım sporevine gidiyorum, hem havuz, hem sauna ve hamamın birarada olması muhteşem, içeride 2 saat kalmak günlerdir oradaymış hissi uyandırıyor..


Herkese tavsiye ediyorum, mutlaka hafta 1-2 saat tek başınıza dinlenin ve kendinize zaman ayırın ister havuz olur, ister masaj olur her ne olursa olsun size çok iyi geleceğini unutmayın, birde haftaiçi akşamları daha dinamik olmaya çalışıyorum ki haftasonu güzel geçsin:)

Bu şubat ayı en yoğun ay olacak sanırım, birsürü doğumgünü ve sevgililer günü var, Allahım nasıl yetişirim bilememki:)


Gerçi ilki bitti bile, İlkerin kardeşi Sonerin doğumgünüydü dün gece, ben bir önceki gece öğrendim, hemen iş çıkışı hediye aldım ve eve gelip bu kekleri yapmaya başladım, eminim pasta yapsam daha kısa sürerdi ama iyiki de bunu yapmışım lezzet süperdi.. Mutfaktan çıktığımda içimde müthiş bir huzur vardı, karar verdim insanları mutlu etmek benim işim:) heytt ne konuştum yine amaaa...


Bu kekler için ekstradan sadece fazlaca sıvı kremaya ihityaç var bende 1 litreliklerden vardı bolca koymak istedim..


Malzemeler


1,5 şu bardağı un

1 su bardağı şeker

3 çorba kaşığı kakao

2 büyük yumurta

1 çorba kaşığı sıvıyağ

300-400 gr krema

yarım çay bardağı süt

yarım paket kabartma tozu ve biraz kıyılmış çikolata



bütün malzemeyi çırptım ve akışkan olmayan bir malzeme oldu 1 kaşık koyup üzerine kıyılmış kuvertür serpip tekrar 1 kaşık malzeme koydum ve 150 derecede 40 dakika pişirdim..

Cheesecake desen değil, muffin desen hiç değil, ıslak kek desem evet ona yakın bişey oldu..
ama çok lezzetliydi afiyet şeker olsun denerseniz..

Kimse birbirinden sevgiyi esirgemesin..

Sevgilerimle

Çocuk Odam


İyi ki gitmişim, iyi ki ayaklarım ağrımış:)

İyi ki varsın Berna, İyi ki geldin Debbie Brown